Raticide denumite si rodenticide, sunt o categorie de produse chimice pentru combaterea dăunătorilor destinate distrugerii rozătoarelor.

Raticidele au la baza substante active anticoagulante care actionează prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului. Rozatoarele mor in intervalul de 3 – 8 zile de la ingerarea dozei letale. S-a observat totusi o moarte mai rapida, 2 – 3 zile, daca sobolanul consuma o cantitate mai mare de otrava.
Pentru siguranta animalelor de companie ce nu sunt vizate de raticide si rodenticide, acestea au in componenta lor o substanta numita Bitrex.
Anticoagulantele sunt cronice, decesul survine incet, dupa ingerarea dozei letale. Anticoagulantul actioneaza prin blocarea eficienta a ciclului de vitamina K.
Raticidele se pot prezenta sub diferite forme: cerat, pasta, pellet, cuburi parafinate de diferite dimensiuni. Utilizarea si selectia tipului de raticid se face in functie de locul unde se doreste a se face tratamentul.

Pentru tratamentele la exterior se recomanda utilizarea statiilor de intoxicare, pentru a proteja si pasta raticida cat mai bine de intemperii. Pentru locurile cu umiditate excesiva cele mai bune raticide sunt cele ce contin parafina (cuburi cerate).
Raticidele comercializate de PD Busines prin site-ul www.gradinastia.ro sunt produse orgininale de la producatori consacrati Bayer, Vebi.

Puteti alege din gama noastra variata de raticide pentru uz profesional sau populatie.

Va recomandam raticidele Vebitox Broma Pasta, Vebitox cuburi cerate, Vebitox Facoum Pasta, Vebitox Pasta Defend, Vebitox Pasta Extreme, Vebitox Grau.

Otrava profesionala Racumin Pasta, Agrorat, Vebitox sunt eficiente impotriva: soarecelui de casa (Mus Musculus), Sobolanul cenusiu (Rattus Norvegicus), Sobolanul negru (Rattus Rattus)