You are currently viewing Cum combati cu raticide soareci si sobolani din livada si depozite?

Cum combati cu raticide soareci si sobolani din livada si depozite?

Raticidele sunt produse biocide utilizate pentru combaterea soarecilor. Acestea au la baza substante active (precum brodifacoum, bromadiolon, coumatetralyl etc.) si coformulanti cu rol de momeala. Raticidele actioneaza prin ingestie, avand efect anticoagulant. Astfel provoaca moartea rozatoarelor prin hemoragie. Moartea soarecilor poate surveni in 2-8 zile, in functie de cantitatea de raticid ingerata, dimensiunea, tipul de substanta activa si concentratia acesteia.

Tipuri de formulări rodenticide pentru combaterea:

  • Soarecele de casa (Muss Muscullus)
  • Sobolanul negru de oras (Rattus Rattus)
  • Sobolanul comun (Rattus Norvegicus).

*** Raticid sub forma de cuburi (blocuri) parafinate/cerate

Momeală rodenticidă solidă, sub formă de cuburi parafinate sau cerate, gata de utilizare, bazată pe o substanță anticoagulantă, cunoscută sub numele de bromadiolon, brodifacoum. Este cea mai puternică substanță activă cu efect anticoagulant disponibilă la ora actuală. Formula este eficientă împotriva șoarecilor de casă (Mus musculus), Șobolan gri (Rattus norvegicus) și Șobolan negru (Rattus Rattus), chiar și după o singură ingerare.

Cuburile cerate oferă un grad maxim de rezistență la condiții de mediu variate, menținându-și savoarea în timp. Sunt ușor de aplicat și fixat, ușor de îndepărtat după folosire datorită formei. Este considerată cea mai stabilă formulă motiv pentru care este recomandată mai ales în medii umede sau cu umiditate ridicată. Uşor de montat pe perete sau la sol cu ajutorul cuielor şi imersie simplă în apa din fosele de colectare cu ajutorul unui fir de sârmă. Parafina protejează împotriva apei, a mucegaiurilor, bacteriilor şi insectelor.

Produse recomandate: Vebitox cuburi cerate 5 kg, Agrorat Wax Blocks 5 kg

*** Raticid momela pasta amblate in plicuri

Este o momeala gata de utilizare, pentru controlul sobolanilor si soarecilor, conditionata sub forma de pasta de culoare rosie, albastra, bogata in atractanti alimentari si ambalata in pliculete de 10 g ce sunt confectionate dintr-o hartie speciala, biodegradabila.

Datorita continutului in grasimi vegetale si carbohidrate, rozatoarele manifesta o deosebita atractivitate fata de VEBITOX, AGRORAT, RACUMIN PASTA, preferand consumarea produsului chiar si in competitia cu alte surse de hrana.

Momeala raticida poate fi folosita de profesionisti in controlul soarecilor si sobolanilor pentru protectia produselor depozitate (inclusiv produse agricole).  Raticidul poate fi folosit oriunde sunt prezente rozatoare (parcari, restaurante, cantine, baruri, industria alimentara, spitale, policlinici, etc). De asemenea se pot pune in stati de intoxicare in locatii ca cladiri istorice, industriale, hoteluri, institutii de invatamant.

Pliculetele de raticid se utilizeaza ca atare si se plaseaza numai in statii de intoxicare inchise si in puncte de momeala acoperite (inchise, protejate) in focare. Se pune in jurul locurilor unde s-au depistat cuiburile si de-a lungul cailor de circulatie a rozatoarelor.

Produse recomandate: Vebitox Broma Pasta 5 kg, Racumin pasta 5 kg, Vebitox Facoum Pasta 10 kg, Vebitox Pasta Defend 150 gr, Vebitox Pasta Extreme 150 gr, Vebitox Pasta Plus 150 gr

*** Raticid sub forma de peleti sau grau otravit

Este o momeala gata de utilizare, care foloseste un amestec de faina, grau de calitate superioara, cereale tocate, untura moale si aroma de arahide sintetice, oferind o masa completa rozatoarelor. Se poate aplica atat in interior cat si in exterior in zone ferite de umezeala. Amplasat in statii de intoxicare, are o durata foarte mare de activitate.

Graul otravit este o momeală realizată din cereale şi reprezintă o soluţie eficientă şi economică. Toate rozătoarele consuma cereale, ca atare momeala poate fi folosită în spaţii interioare sau exterioare şi poate fi pusă cu ajutorul dozatoarelor direct în găurile făcute de şoareci sau şobolani. Formula pe bază de semințe este deosebit de atractivă pentru orice tip de rozătoare. Conținutul de ovăz îmbunătățește savoarea momelii.

Produse recomandate: Agrorat pelet 10 kg , Vebitox Grau Gold 140 gr

*** Raticid spuma

Spuma adeziva este aplicata in zonele de acces ale rozatoarelor vizate, gura de acces fiind acoperita cu spuma. Animalele vizate vor intra in contact cu spuma, care se va atasa de blana si labutele lor, acestea ducand substanta activa pana in cuib. Dupa contact rozatoarele vor incerca sa se curete, iar atunci substanta biocida va fi activata. Este indicat ca spuma sa fie folosita unde nu au acces alte animale. Momelile raticide sunt destinate pentru controlul rozătoarelor în incinta şi în jurul clădirilor, inclusiv cladiri industriale, în pivniţe, garaje, debarale, grădini, ferme, livezi şi case.

Produse recomandate: Racumin foam 500 ml

*** Lipici adeziv pentru soareci si sobolani

In locul capcanelor, se poate utiliza si lipici non toxic pentru soareci si sobolani pe care se pune o momeala sau un raticid. In momentul in care soarecele sau sobolanul incearca sa manance momeala, acesta ramane blocat din cauza lipiciului.

Lipiciul Vebicolla este un adeziv lipicios, non-toxic, neinflamabil, inodor și incolor. Lipiciul pentru soareci isi pastrează calitățile timp îndelungat indiferent de condițiile de mediu și este ușor de folosit.Este ideal pentru folosirea în gospodării, depozite şi magazii, dar și in zonele unde metodele clasice de deratizare nu pot fi folosite.

Produse recomandate: Lipici adeziv Vebicolla 150 gr

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele de substantele periculoase din compozitia raticidelor. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc.

Pentru a fi eficiente si consumate raticidele, trebuie utilizate manusi de protectie sau o penseta. Deoarece dacasoarecele sau sobolanul simte mirosul uman, nu mai consuma momeala.

Cuvinte cheie:

Capcane soareci Combatere rozatoare Combatere soareci si sobolani Otrava soareci Cuburi cerate Raticide Rodenticide

Lasă un răspuns