You are currently viewing Paduchi la Gaini: Cum să previi și să tratezi infestările?
paduchi la gaini Duracid praf

Paduchi la Gaini: Cum să previi și să tratezi infestările?

Cum scapi de paduchi la gaini?

Paduchii pot fi o problema obisnuita in crescatoriile de pasari, iar gainile nu fac exceptie. Acesti paraziti pot afecta sanatatea si productivitatea pasarilor, motiv pentru care este important sa se ia masuri eficiente de combatere a lor.

Infestările severe pot duce la pierderi în greutate, stres, scăderea producției de ouă și chiar la anemie în cazul infestărilor severe cu păduchii roșii. Prin urmare, este important să se ia măsuri pentru a preveni și trata infestările cu păduchi într-un mod eficient.

Există mai multe specii de paduchi care pot infesta gainile, dar cele mai comune sunt:

  1. Paduchii rosii ai gainilor (Dermanyssus gallinae): Acești păduchi sunt de obicei activi noaptea și se hrănesc cu sângele găinilor, ceea ce poate duce la stres și scăderea producției de ouă. Deși sunt numiți „păduchi roșii”, acești paraziți pot fi de culoare palidă sau neagră, iar dimensiunile lor variază.
  2. Paduchii caramidă ai gainilor (Menacanthus stramineus): Acești păduchi sunt mai mici și de obicei de culoare maro-roșcată. Se găsesc adesea în penele găinilor și pot provoca iritații și disconfort.

paduchi la gaini

În acest blog, ne concentrăm pe utilizarea insecticidului Duracid Praf pentru a elimina păduchii și pentru a menține un mediu sănătos pentru găini.

Ce este Duracid Praf?

Duracid Praf este un insecticid eficient sub forma de pulbere, special formulat pentru a combate parazitii din mediul in care traiesc si se dezvolta pasarile. Acest produs este conceput pentru a fi sigur pentru animalele de ferma, dar eficient impotriva unor paraziti precum paduchii, acarienii si capusele.

Pasul 1: Identificarea infestarii cu paduchi la gaini

Primul pas in combaterea paduchilor este sa identificati infestarea. Urmariti comportamentul gainilor si inspectati pielea si penele pentru semne ale acestor paraziti. Paduchii sunt mici si de obicei de culoare inchisa, iar prezenta lor poate fi observata in special in zona gatului si a cozii gainilor.

Pasul 2: Curatarea si dezinfectarea corespunzatoare a cotetului

Inainte de a aplica insecticidul, asigurati-va ca spatiul in care traiesc gainile este curat si dezinfectat. Indepartati resturile si excremente, dezinfectati suprafetele si schimbati cuiburile. Acest lucru va ajuta la reducerea populatiei de paduchi si va spori eficacitatea tratamentului cu Duracid Praf.

Pasul 3: Aplicarea insecticidului Duracid Praf

Urmariti instructiunile de pe ambalaj pentru a pregati si aplica insecticidul Duracid Praf in mod corespunzator. De obicei, acesta trebuie aplicat in zonele in care pasarile petrec cea mai multa vreme, inclusiv in cuiburi si pe penele gainilor. Asigurati-va ca distribuiti uniform pulberea si ca respectati dozele recomandate pentru a evita supradozarea.

duracid praf

Pasul 4: Monitorizarea si reaplicarea

Daca este necesara urmariti evolutia infestarii si observati daca exista o reducere a numarului de paduchi. Daca este necesar, puteti reaplica Duracid Praf conform instructiunilor. Este important sa monitorizati constant starea gainilor si mediul lor pentru a preveni reaparitia infestarii.

Concluzie:

Combaterea paduchilor la gaini este esentiala pentru mentinerea sanatatii si bunastarii acestora, precum si pentru a asigura o productie optima de oua sau carne.

Insecticidul Duracid Praf este o solutie eficienta si sigura pentru a elimina paduchii si pentru a proteja gainile. Asigurati-va ca respectati intotdeauna instructiunile de utilizare si ca monitorizati atent evolutia situatiei pentru a asigura rezultatele dorite.

Lasă un răspuns